^Врх стране

 • 1 ШК "ПОЖЕГА" из Пожеге победник је Прве лиге ЦС 2021
  Победник Прве лиге ЦС 2021 одржане од 26. септембра до 3. октобра 2021. године у хотелу "Цептер хотел Дрина" у Бајиној Башти је ШК "Пожега" из Пожеге, друго место је припало ШК "Металац" из Горњег Милановца, а треће ОШК "Параћин" из Параћина.
 • 2 ШК "Раднички водовод" из Крагујевца победник је Прве лиге ЦС 2020
  Победник Прве лиге ЦС 2020 одржане од 10. до 17. октобра 2020. године у хотелу "Цептер хотел Дрина" у Бајиној Башти је ШК "Раднички водовод" из Крагујевца, друго место је припало ВШК 2005 из Ваљева, а треће ШК "Рудар" из Костолца.
 • 3 Почела Прва лига ЦС 2020
  У Цептер хотелу "Дрина" у Бајној Башти почела је Прва лига ШСЦС 2020. Такмичење се одржава у периоду од 10-17. октобра 2020. године уз учешће 12 екипа. Победник ће се пласирати у Прву лигу Србије.
 • 4 Завршен је 23. Кадетски фестивал ШСЦС 2019
  У хотелу "Равни Гај" у Равном Гају завршен је 23. Кадетски фестивал ШСЦС 2020. Фестивал је одржан у периоду од 13-16. фебруара 2020. године уз учешће 201 такмичара (136 кадета и 65 кадеткиња).
 • 5 23. Кадетски фестивал ШСЦС 2020
  23. кадетски фестивал Шаховског савеза Централне Србије одржаће се од 13. до 16. фебруара 2020. године у хотелу "Равни Гај" у Равном Гају.

Вести

Разрешен Зоран Бојовић. Лидија Вучковић нови заступник ШСЦС

logo sscs plavi transparent

На иницијативу великог броја округа и клубова, у Параћину је 4. септембра одржана Ванредна Скупштина Шаховског савеза Централне Србије. Од укупно 50 делегата, колико у овом моменту броји Скупштина савеза, на Ванредној Скупштини било је присутно 32 делегата (8 заступника и 24 делегата са валидним пуномоћјима).

Једногласно су разрешени дужности председник Скупштине ШСЦС Обрен Ћетковић и потпредседник Скупштине ШСЦС Миодраг Петровић. За председавајућег Скупштине изабаран је Саша Јевтић са обавезом да сазове и води редовну Изборну седницу Скупштине ШСЦС до избора новог председника Скупштине.

Скупштина није усвојила финансијски извештај савеза, као ни извештај о раду за 2020. годину, па је у складу са чланом 42. став 6. Статута ШСЦС председник савеза Зоран Бојовић аутоматски разрешен. Након тога Скупштина је донела одлуку да се Зоран Бојовић обрише из АПР-а као лице овлашћено за заступање савеза. С обзиром на околности, на предлог Зорана Новоселског, за новог заступника ШСЦС изабрана је Лидија Вучковић, дугогодишњи шаховски радник из Нове Вароши. Скупштина је овластила Лидију Вучковић да сазива и води седнице УО ШСЦС до редовне Изборне Скупштине ШСЦС.

Разрешени су сви чланови Управног одбора и Надзорног одбора ШСЦС. За чланове Надзорног одбора, до редовне Изборне Скупштине ШСЦС, изабрани су Драган Марковић, Светислав Петровић и Владан Васић. Скупштина је, такође, донела одлуку да се свих, у овом моменту потпуно исправних, 13 округа обавесте да до 11. септембра доставе имена нових чланова Управног одбора ШСЦС, који ће ту дужност обављати до редовне Изборне Скупштине ШСЦС.

Након конституисања новог Управног одбора биће именовани и нови делегати ШСЦС у Скупштини Шаховског савеза Србије, као и 4 члана Управног одбора Шаховског савеза Србије.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

 

Copyright © 2017. Sahovski savez Centralne Srbije  Rights Reserved.