^Врх стране

 • 1 23. Кадетски фестивал ШСЦС 2020
  23. кадетски фестивал Шаховског савеза Централне Србије одржаће се од 13. до 16. фебруара 2020. године у хотелу "Равни Гај" у Равном Гају.
 • 2 ШК Младост из Лучана победник Прве лиге ЦС 2019
  Победник Прве лиге ЦС 2019 одржане од 13. до 21. септембра 2019. године у хотелу "Цептер хотел Дрина" у Бајиној Башти је ШК "Младост" из Лучана, друго место је припало ШК "Металац" из Горњег Милановца, а треће ШК "Пожега" из Пожеге.
 • 3 22. Кадетски фестивал ШСЦС 2019
  У хотелу "ТИС-Србија" у зајечару завршен је 22. Кадетски фестивал ШСЦС 2019. Фестивал је одржан у периоду од 14-17. фебруара 2019. године уз учешће 156 такмичара (99 кадета и 57 кадеткиња).
 • 4 ФМ Озен Дениз победник је 4. меморијала "Селимир Манојловић"
  ФИДЕ мајстор Озен Дениз из Турске победник је 4. меморијалног турнира Селимир Манојловић 2018. који је одржан у Ваљеву. Он је освојио 7 поена из 9 партија. Друго и треће место поделили су ИМ Хирнеисе Тобиас и ИМ Михајло Раодвановић са по 6 освојених поена.
 • 5 ШК Младост победник Прве лиге ЦС 2019
  Победник Прве лиге ЦС 2019 одржане од 13. до 21. септембра 2019. године у хотелу "Цептер хотел Дрина" у Бајиној Башти је ШК "Младост" из Лучана, друго место је припало ШК "Металац" из Горњег Милановца, а треће ШК "Пожега" из Пожеге.

Вести

Меморијал Миодраг Милићевић Милићко 2019

pobednik nenad ristic

Завршен међународни велемајсторски турнир „Меморијал Миодраг Милићевић Милићко“

Победник међународног велемајсторског турнира Миодраг Милићевић Милићко 2019 је велемајстор Ненад Ристић.

-------------------------

Отворен Међународни велемајсторски турнир „Меморијал Миодраг Милићевић Милићко“

Први велемајсторски турнир у сећање на дугогодишњег крагујевачког шахисту и привредника Миодрага Милићевића Милићка, отворен је данас у хотелу „Индустриал“ у Крагујевцу.

На отварању турнира говорио је Обрен Ћетковић, председник Шаховског клуба „Раднички Водовод“.

„Милићко нас је окупљао скоро шест деценија и као тринаестроструки шаховски шампион Крагујевца и као врсни привредник и спортски функционер. Његова радна биографија исписана је истинољубивошћу и презиром према лажи, слободоумљем и борбом притив насиља, подршком стручности и креативности, и жестоким отпором према нераду, површности и неодговорности.“

povlacenje prvog potezaУ име породице присутне је поздравила Катарина Милићевић, његова кћи, која је набројала четири Милићкове љубави у које је себе несебично улагао: град Крагујевац, клуб „Раднички“, фабрику „Застава“ и породицу. Прочитала је писмо крагујевачког велемајстора Драгана Барлова, који живи у Шпанији, и који је подсетио на подршку коју је од Милићевића имао од самог почетка своје шаховске каријере.

Уручене су награде Јанку Радовићу, најбољем младом шахисти Крагујевца и Зорану Новоселском за педесетогодишњу сарадњу са Милићевићем.

Симболично су Обрен Ћетковић и Катарина Милићевић повукли прве потезе на отварању турнира, на којем ће се, до 4. маја, такмичити шахисти из шест земаља: Сједињених Америчких Држава, Француске, Јерменије, Турске, Црне Горе и Србије. Све партије биће преношене директно на интернету.

Листу играча, резултате, табелу и комплетну статистику можете пратити на следећем линку: chess-results.com

Пренос партија уживо: партије уживо 

 

ПАРТИЈЕ 
пгн 1 пгн 2 пгн 3 пгн 4 пгн 5 пгн 6 пгн 7 пгн 8 пгн 9

 

ТАБЕЛА ТУРНИРА

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 otvaranje turnira milicko2019 povlacenje prvog poteza

 

Copyright © 2017. Sahovski savez Centralne Srbije  Rights Reserved.