English Српски
ПОЧЕТНА

 

Отворено појединачно кадетско - омладинско
првенство балкана у шаху за 2008. годину

БЛАЦЕ, 16-17.08.2008.

 

РАСПИС ТУРНИРА

 

 
Pobednici svih grupa sa glavnim
sudijom, IA Draganom Zivicem, iz Nisa
 
Prelepi pehari i medalje
 
Najuspesniji takmicari sa direktorom
turnira, Zoranom Milutinovicem, iz Blaca
 
Otvaranje prvenstva

U Blacu je 16. i 17.08.2008.g. odrzano tradicionalno  „Otvoreno kadetsko prvenstvo Balkana u sahu- Blace 2008.“, na kome je ucestvovalo 59 mladih sahista, iz Srbije, Bugarske i Makedonije, u kategorijama od 08. do 18. godina. Igrana su 3 turnira i to: decaci do 12. i do 18. godina i jedan turnir za sve devojcice. U sve tri grupe igranje svajcarac u 9 kola.

Pobednik turnira decaka do 12. godina je Danilo Djordjevic, iz Vranja, sa 7,5 poena, ispred Alekse Radenkovica, iz Aleksandrovca, sa 6,5 poena. Treci je Nikola Pusonja, iz Beograda, sa 6 poena, koliko je osvojio i cetvrtoplasirani Nenad Todorovic, iz Nisa. Vuk Djordjevic, iz Nisa, je sa 5,5 poena ukupno peti, a prvi do 8. godina. Marko Potpara je drugi sa 4,5 poena, a Mihailo Savic, treci, sa 3,5 poena, obojica iz Beograda. Djordje Arsic, iz Beograda, je prvi u grupi M10, sa 5 poena, koliko su osvojili i braca Radovic - blizanci  iz Kragujevca, Janko na drugom i Luka na trecem mestu.

Pobednik kategorije M18, kod decaka je Nemanja Zivkovic, iz Nisa, sa 7 poena. Drugi je Darko Stankovic, iz Nisa, sa 6,5 poena, inace tragicar turnira, jer je posle silovitog starta sa 6 iz 6, posustao u finisu turnira. Treci je  Bugarin Aleksandar Ivanov, iz Sofije, sa takodje 6,5 poena. Njih dvojica su pobedili u kategoriji do 16.godina, a treci je Kosta Todorovic, sa 5 poena, iz Arandjelovca. Drugi u grupi do 18. godina je Lazar Ivanovic, sa 5 poena, takodje iz Arandjelovca. U kategoriji M14 pobedio je Uros Cvetanovic, iz Cuprije, sa 5,5 poena, koliko je osvojio i drugoplasirani Milan Jocev, iz Negotina. Treci je Stefan Stoiljkovic, iz Leskovca, sa 5 poena.

 
M08 Prvi Vuk Djordjevic, Nis
 
M10 Pobednik Djordje Arsic, Beograd
 
M12 Pobednik Danilo Djordjevic, Vranje  
M14 Prvi Uros Cvetanovic, Cuprija
 
M16 Pobedio Darko Stankovic, Nis
 
M18 Pobedio Nemanja Zivkovic, Nis

Pobednica  turnira kod devojcica je Natasa Korbovljanovic, iz Kladova, sa ubedljivih 8 poena. Drugo mesto na turnriru, sa 7 poena, a prvo u grupi Z12, osvojila je Adela Velikic, iz Beograda. Treca je Anastasija Panic, a prva do 16.g., sa 6,5 poena, takodje iz Beograda. Plasman po kategorijama: u grupi Z8 prva je Una Radovic, iz Beograda, u kategoriji Z10, prva je Rakic Teodora, iz Lestana, sa 4,5 poena,  koliko su imale drugoplasirana Milica Milosevic, iz Zajecara, i treceplasirana Tijana Petrovic, iz Pozarevca. Adela Velikic je prva u kategoriji Z12, druga je Jovana Milosevic, iz Zajecara, sa 6,5 poena a treca Jelena Jakimov, iz Vranja, sa 4,5 poena. Prva u grupi devojcica do 14.godina je Bugarka  Aleksandra Vasileva, iz Sofije, sa 5 poena, a pored pobednice grupe Z16 – Anastasije Panic, drugo mesto osvojila je Milica Stojanovic, iz Nisa, sa 5,5 poena i Katarina Radoicic, iz Male Plane kod Prokuplja, sa 5 poena.

Najuspesnije mlade dame Natasa Korbovljanovic, Kladovo, pobednica turnira, Adela Velikic, Beograd i Anastasija Panic, Beograd

Pobednici u sve 4 zvanicne kategorije: M12, Z12, M18 i Z18 dobili su prelepe pehare, a troje prvoplasiranih u svim starosnim kategorijama dobilo je medalje. Organizator je svim ucesnicima turnira poklonio po jednu sahovsku knjigu.

Sudijski konzilijum je odlicno obavio svoj posao, a sudili su: vrhovni sudija IA Dragan Zivic, iz Nisa, uz odlicnu asistenciju mladog FA Marije Radosavljevic iz Beograda i RA Miroljuba Stankovica, iz Nisa.

Turnir je, tradicionalno, izvanredno orgnizovao Omladinski sahovski klub „Jastrebac“, iz Blaca, na celu sa poznatim sahovskim organizatorom, direktorom turnira i sekretarom Opstine Blace, g-dinom Zoranom Milutinovicem. Pokrovitelj turnira je Opstina Blace.

 

 

КОНАЧНА ТАБЕЛА ТУРНИРА - дечаци до 12

КОНАЧНА ТАБЕЛА ТУРНИРА - дечаци до 18

КОНАЧНА ТАБЕЛА ТУРНИРА - девојчице од 8-18

ФМ и ИА Драган Живић

 

11000 БЕОГРАД, ул. Нушићева 25/II, Тел: +381 11 3222 447, Тел/Факс: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06 Шаховски савез Централне Србије
lЇW